Za ugostitelje i vlasnike picerija
Pica je u Evropu došla u širem sistemu korišćenja sedamdesetih godina, a sada je bez nje nezamisliv sistem brze hrane. Picerija u Evropi ima dosta, medjutim mogu da kažem da kvalitet nije na zavidnom nivou. Nema dovoljno kvalifikovanih majstora. Mnogi su priučeni, nemaju dobru tehniku i recepturu. Moja dugoročna namera je da podignem standard spremanja pice u Evropi.
Namera mi je da se polaznici kursa specijalizuju za pravljenje pice. Možda će vlasnik ugostiteljskog objekta tražiti da pica-majstor pravi dodatno i paste, i to mogu da vas naučim, mada to nije oblast moje stručnosti. Ako nema dovoljno posla za picu najčešće su zahtevi da se prave i sendviči, što je lako naučiti. Ko zna da napravi picu, znaće i sve ostalo, zato što je lakše. Paste su u odnosu na picu šala.
U Evropi je deficit pica - majstora. Namera mi je da sarađujem sa svim picerijama u Evropi i da ugostitelji mogu od mene da traže preporuku za pica-majstora. Čest je slučaj da ljudi koji otvore piceriju ne poznaju dovoljno tehnologiju posla. Ako sam vlasnik picerije ne zna da pravi picu, ne može ni da prepozna ko je dobar radnik.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Da li moze da se posle zavrsene obuke kod vas ili negde po vasoj preporuci obavi neka vrsta vise mesecne prakse radi sticanja iskustva?
ОдговориИзбришиSvaka cast,jeo sam vasu pizzu i smatram da je medju najboljima u gradu ako ne najbolja.Ukus joj je fenomenalan a testo narocitolepo.Milos.
ОдговориИзбришиKoliko kosta obuka kod vas
ОдговориИзбриши